فهرست مطالب

مدیریت بازاریابی - پیاپی 57 (زمستان 1401)

مجله مدیریت بازاریابی
پیاپی 57 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/05
  • تعداد عناوین: 7
|
  • نسا محمدی، حمیدرضا سعیدنیا*، کامبیز حیدرزاده صفحات 1-26
    هدف اصلی این تحقیق، طراحی الگوی پیامدهای برپاسازی فروشگاه پاپ آپ در صنعت خرده فروشی کالاهای تندمصرف است. مطالعه ی پیش رو از لحاظ هدف، اکتشافی-کاربردی و با بهره گیری از رویکرد آمیخته ی کیفی- کمی صورت پذیرفته و در بخش کیفی، با اتکا به راهبرد نظریه ی داده بنیاد گلیزر و استفاده از روش کدگذاری باز، محوری و نظری، ضمن انجام 14 مصاحبه ی عمیق نیمه ساختاریافته با مدیران و خبرگان برگزیده ی کسب وکارهای فعال در صنایع کالاهای تند مصرف و بهره مندی از شیوه ی نمونه گیری هدفمند قضاوتی تا دستیابی به نقطه ی اشباع نظری، الگوی مفهومی پژوهش با 6 مقوله، 42 مفهوم و 702 کد، طراحی و تدوین شد. در بخش کمی، بر اساس مفاهیم طراحی شده، پرسش نامه ی محقق ساخته حاوی 129 گویه، تدوین و جامعه ی آماری، متشکل از مدیران و کارشناسان بازاریابی، برندینگ، فروش، تبلیغات، توسعه ی محصول و ارتباط با مشتریان شرکت های تجاری صنعت کالاهای تندمصرف می باشد که بر مبنای شیوه ی نمونه گیری تصادفی هدفمند 445 پرسش نامه در میان آنان توزیع و 352 پرسش نامه ی تکمیل شده مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده های بخش کمی و تایید مدل، از تحلیل عاملی تاییدی چندسطحی و آزمون های تی تک نمونه ای با بهره گیری از نرم افزار Smart PLS به بررسی سوالات مشخص شده پژوهش مطابق با مدل مفهومی پرداخته شده است. نتایج تحلیل عاملی تاییدی، حاکی از تایید مفاهیم و مقوله های شناسایی شده در قالب الگوی پیشنهادی تحقیق است. همچنین شاخص های نیکویی برازش، نشان می دهد داده ها و ساختار الگوی طراحی شده ی تحقیق برازش مناسبی داشته و مورد تایید است
    کلیدواژگان: فروشگاه پاپ آپ، کالاهای تند مصرف، خرده فروشی، پژوهش آمیخته
  • شهرزاد هوشمندی نیا، کریم حمدی*، سراج الدین محبی، افسانه زمانی مقدم صفحات 27-49

    مقدمه:

     هدف پژوهش حاضر عبارت بود از ارایه مولفه های موثر برای بر مدل کسب وکارهای انرژیهای تجدیدپذیر (با پیش بینی وضعیت انرژی های تجدیدپذیر در ایران و جهان تا سال 2030).

    روش پژوهش: 

    روش پژوهش کمی و تعداد نمونه با استفاده از فرمول کوکران 337 نفر از انتخاب شدند. ابزار تحقیق عبارت بود از پرسش نامه محقق ساخته. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، به دو روش توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزارهای SPSS 16 و Smart PLS انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد چهارده مولفه در تبیین مدل ارایه مولفه های موثر برای بر مدل کسب وکارهای انرژی های تجدیدپذیر (با پیش بینی وضعیت انرژی های تجدیدپذیر در ایران و جهان تا سال 2030) نقش دارند که عبارتند از: شرکای کلیدی، فعالیت های کلیدی، جریان درآمد، منابع کلیدی - فیزیکی، منابع کلیدی- فکری، منابع کلیدی- منابع انسانی، ارزش- نام تجاری، ارزش- حرکت در لبه علم و فناوری، ارزش- قیمت، ارزش- تحویل به موقع و دسترسی آسان، روابط با مشتری، بخش مشتری، کانال های توزیع، و در نهایت هزینه ها و ساختار آن.

    نتیجه گیری

    از جمله راهکارها و راهبردهای توسعه انرژی های تجدیدپذیر در کشور عبارت بودند از: استفاده از ابزارهای آموزشی در چهارچوب قانون، شناسایی و آموزش تکنولوژی های توسعه یافته انرژی تجدیدپذیر در کشور (توسعه و ارتقاء در بخش انرژی های تجدیدپذیر موجب، غنی سازی و توسعه تکنولوژی ها به منظور به کارگیری انرژی تجدیدپذیر پایدار بوده که اهداف مورد نظر را محقق می کند؛ افزایش دانش و علوم مرتبط با ظرفیت سازی، آموزش بخش های تولیدی).

    کلیدواژگان: مدل کسب وکار، انرژی‬های تجدیدپذیر، بازار فناوری
  • محمد واشقانی فراهانی، منوچهر نیکنام*، نادر غریب نواز، هرمز مهرانی صفحات 51-66
    هدف

    هدف اصلی این تحقیق طراحی الگوی راهبردی برندسازی خدمات پژوهشی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در ایران بود.

    طرح پژوهش/ روش‏ شناسی/ رویکرد:

     این مطالعه با توجه به فرایند تحقیق از نظر جهت‏ گیری از نوع بنیادین، از نظر صیغه پژوهش از نوع کیفی، از نظر نوع پژوهش میدانی و کتابخانه‏ای از نظر هدف پژوهش از نوع اکتشاف و فهم بیشتر مفاهیم است. روش گراندد تیوری با هدف استخراج مفاهیم و الگوها از درون داده ‏های زمینه ‏ای است که با استفاده از مستندات، مصاحبه‏ ها و مشاهده ‏ها صورت گرفت، روش نمونه‏ گیری گلوله برفی بود و با تعداد 15 نفر از صاحب‏نظران تا حد اشباع نظری مصاحبه شد، جهت جمع‏ آوری داده ‏ها از دو بخش مطالعات اسنادی و مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شده است. فرایند گردآوری داده‏ها به وسیله مصاحبه ‏های انجام شده به صورت دیداری و شنیداری انجام شد و سپس متن مصاحبه‏ ها بر روی کاغذ پیاده شد و مورد تحلیل قرار گرفت. در این تحقیق برای سنجش اعتبار مصاحبه از نظرات استاد راهنما، متخصصین بازاریابی و نظرات دو تن از اساتید رشته مدیریت و بازاریابی استفاده شده است، در این تحقیق با استفاده از روش نظریه داده بنیاد و با روش کدگذاری باز تحلیل داده‏ها انجام شده است.

    یافته‏ ها: 

    نتایج تحلیل مصاحبه ‏ها نشان داد عمده مقوله‏ های جزیی سیستم اطلاعات بازاریابی، محیط فیزیکی، محصول/ خدمات قابل ارایه، هوش بازاریابی، فناوری سازمان‏ها، پرسنل و نیروی انسانی بوده است، مقوله هسته‏ای عمده استخراج شده برندسازی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی بود، بر اساس رهیافت نظام‏مند (استراوس و کوربین، 1998) مجموع مقوله‏ های مستخرج از داده‏ های خام، در قالب شرایط علی (ثبات ساختاری شرکت و هوش بازاریابی)، راهبرد (سیستم اطلاعات بازاریابی)، زمینه (محیط فیزیکی)، شرایط مداخله‏ گر (کیفیت مدیر، کیفت همکاران، عوامل سازمان) و پیامدها (برندسازی خدمات پژوهشی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی) دسته‏ بندی شدند.

    کلیدواژگان: رند، برندسازی، پژوهش، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
  • عبدالرضا برهانی نژاد، فتانه علیزاده مشکانی*، موسی رضوانی چمن زمین، کمال الدین رحمانی صفحات 67-82

    هدف از این پژوهش، طراحی و تبیین مدل مالی رفتاری بر بازاریابی الکترونیکی کارآفرینانه بوده است. این پژوهش از نظر گردآوری داده ها در زمره تحقیقات توصیفی از نظر هدف توسعه ای - کاربردی است و از نوع توصیفی - پیمایشی است و از نظر زمانی مقطعی است . جامعه آماری این تحقیق کاربران شبکه های اجتماعی (اینستاگرم، واتس آپ، تلگرام) می باشند که بر اساس فرمول کوکران نامحدود و توزیع مساوی بین هر جامعه، 163 نمونه برای هر جامعه و در مجموع 489 نفر به عنوان روش نمونه گیری تحقیق مشخص شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه فیک و همکارن و پرسش نامه جنیفر آکر به منظور بررسی تحقیق، پایایی و روایی بوده است. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق معادلات ساختاری SEM انجام شده اند. پایایی پرسش نامه های متغیرها در حد مطلوب (بالای80%) بوده است. نتایج تحقیق نشان داده است مدل از برازش خوبی برخوردار است. متغیر مالی رفتاری بر بازاریابی الکترونیکی کارآفرینانه و تمایل خرید تاثیر دارد، همچنین ابعاد بازاریابی کارآفرینی یعنی اعتبار افراد مشهور، ایجاد ارزش، تمایز شخصیت، تمرکز بر نوآوری، فرصت مداری و مدیریت ریسک بر بازاریابی الکترونیکی و تمایل خرید تاثیر دارند. تاثیر بازاریابی الکترونیکی بر تمایل خرید نیز براساس اطلاعات آماری و بررسی های انجام شده تایید شده است. نتایج فوق نشان دهنده این است که در شبکه های اجتماعی توجه هرچه بیشتر به بازاریابی کارآفرینانه و بازاریابی الکترونیکی تاثیر مستقم بر افزایش تمایل خرید دارد.

    کلیدواژگان: بازاریابی کارآفرینانه، بازاریابی الکترونیکی، تمایز شخصیت برند، تمایل خرید
  • ابراهیم قائد*، حبیب شیرافکن لمسو، علیرضا حدادیان صفحات 83-99

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تلاش ارزش ویژه ارتباطی و ارزش ویژه برند در بین مشتریان برندهای لوکس بازار پوشاک شهر مشهد انجام گردیده است. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفی - تحلیلی است. جامعه آماری، کلیه مشتریان برندهای لوکس بازار پوشاک شهر مشهد برابر 530 نفر است که با فرمول کوکران معادل 384 نمونه و با نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه بود که روایی محتوایی آن با استفاده از نظر اساتید و روایی سازه آن با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی مورد بررسی قرار گرفت. ضریب آلفای کرونباخ بزرگ تر از 70 درصد برای سازه های مختلف پرسش نامه، پایایی آن را مورد تایید قرار داد. از روش مدل سازی معادلات ساختاری و رگرسیون سلسله مراتبی برای آزمون فرضیه ها استفاده شد. نتایج پژوهش حاکی از این بود که فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیر مستقیم یعنی از طریق ارزش ویژه عینی، ارزش ویژه ارتباطی و ارزش ویژه برند بر ارزش ویژه مشتریان تاثیر دارد. همچنین اثر ارزش ویژه عینی، ارزش ویژه ارتباطی و ارزش ویژه برند بر ارزش ویژه مشتریان نیز تایید شد.

    کلیدواژگان: ارزش ویژه مشتری، ارزش ویژه عینی، ارزش ویژه ارتباطی، ارزش ویژه برند، فعالیت بازاریابی رسانه اجتماعی
  • داریوش آقبلاغی طهماسبی*، میثم فرجی، امیر چراغی صفحات 101-115
    مقدمه

    امروزه یکی از عوامل موثر بر رشد و توسعه اقتصادی پایدار، سرمایه گذاری کارآمد است که می تواند برای سهام داران ارزش آفرینی کند. هدف این پژوهش بررسی رابطه بین مسیولیت اجتماعی و کارایی سرمایه گذاری است.

    روش پژوهش: 

    برای آزمون فرضیه های تحقیق از مدل رگرسیون خطی چندگانه مبتنی بر داده های تابلویی استفاده شده است.

    یافته ها:

     نتایج بررسی 140 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1394 تا 1400 حاکی از آن است که بین افشای اطلاعات مسیولیت اجتماعی شرکت ها و کارایی سرمایه گذاری رابطه منفی و معناداری وجود دارد و در سال هایی که افشای اطلاعات مسیولیت اجتماعی شرکت بیشتر بوده است، سطح کارایی سرمایه گذاری کم تر است.

    نتیجه گیری: 

    نتایج نشان داد که بین استراتژی تهاجمی و سرمایه گذاری بیش ازحد رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و در سال هایی که شرکت استراتژی تهاجمی را انتخاب کرده است، بیش سرمایه گذاری در شرکت بیشتر بوده است. همچنین بین استراتژی تدافعی و کم سرمایه گذاری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و در سال هایی که شرکت استراتژی تدافعی را انتخاب کرده است، کم سرمایه گذاری در شرکت بیشتر بوده است. همچنین نتایج نشان داد که مسیولیت اجتماعی شرکتی تاثیر منفی و معناداری بر رابطه استراتژی تهاجمی با بیش سرمایه گذاری دارد و در سال هایی که افشای اطلاعات مسیولیت اجتماعی شرکت ها بیشتر بوده است، تاثیر استراتژی تهاجمی بر بیش سرمایه گذاری ضعیف می شود. همچنین مسیولیت اجتماعی شرکت بر رابطه استراتژی تدافعی و بیش سرمایه گذاری تاثیر مثبت و معناداری دارد و در سال هایی که افشای اطلاعات مسیولیت اجتماعی شرکت ها بیشتر بوده است، تاثیر استراتژی تدافعی بر بیش سرمایه گذاری تقویت می شود.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی شرکت، کارایی سرمایه گذاری، استراتژی تجاری
  • نازنین عباسی، مریم درویشی* صفحات 117-136

    پیدایش بازار واردات خودرو در منطقه ی آزاد اروند در استان خوزستان، سهم بسزایی از خرید خودرو در این استان پهناور را به خود اختصاص داده است. پژوهش حاضر با هدف بخش بندی و تعیین نیمرخ مشتریان خودروهای پلاک اروند با استفاده از الگوریتم شبکه مصنوعی مدل نقشه های خودسازمانده صورت گرفته است. برای شناسایی نیمرخ مشتریان، بالغ بر 70 هزار نفر از دارندگان خودروهای پلاک اروند در سطح استان خوزستان جامعه آماری این پژوهش را تشکیل داده است. با استفاده از جدول مورگان 384 نفر به روش نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه انتخاب و جهت گردآوری اطلاعات از پرسش نامه استفاده گردید. تحقیق در گروه روش های کمی بوده که با توجه به هدف، کاربردی و ازلحاظ ماهیت، اکتشافی - پیمایشی و به لحاظ زمانی نیز مقطعی می باشد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش تحلیل و داده کاوی با استفاده از شبکه عصبی خودسازمانده SOM انجام شد. برای بخش بندی مشتریان، ویژگی های جمعیت شناختی، روان شناختی و رفتاری هم زمان به کار گرفته شده است.بر اساس خروجی های به دست آمده و شاخص های تعیین خوشه های بهینه، 3 بخش شامل مشتریان بی تفاوت، محافظه کار و وفادار شناسایی و برچسب گذاری شد.نتایج این پژوهش نشان می دهد که متغیرهای جمعیت شناختی، روان شناختی و رفتاری در بخش بندی مشتریان خودروهای پلاک اروند نقش تعیین کننده و ویژه ای دارند.

    کلیدواژگان: بخش بندی، شبکه عصبی خودسازمانده، نیمرخ مشتریان، منطقه آزاد اروند
|
  • Nesa Mohammadi, Hamidreza Saeidnia *, Kambiz Heidarzadeh Pages 1-26
    This research’s main aim is to design a template for the outcomes of setting up a pop-up store in the retail industry of fast-moving consumer goods. With regard to purpose, it is an exploratory-applied study conducted through a mixed qualitative-quantitative approach; in the qualitative section, the conceptual model of the research was designed and developed with 6 categories, 42 concepts and 702 codes by relying on Glaser Foundation’s data theory and using open, axial, and theoretical coding strategies while conducting fourteen deep semi-structured interviews with some chosen managers and experts of active businesses in the fast-moving consumer goods industry as well as using the targeted judgmental sampling method to achieve the theoretical saturation point. In the quantitative section, based on the designed concepts, a questionnaire consisting of 129 sayings, compilation and statistical population; managers and experts of marketing, branding, sales, advertising, product development and communication with the customers of commercial companies of the fast-moving consumer goods industry; is conducted. Through targeted random sampling method, 445 questionnaires will be distributed among them, 352 of which will be analyzed. To analyze the quantitative data and confirm the template, Multi-level Confirmatory Factor Analysis and One Sample T-Test through the Smart PLS software have been used to check the specified questions of the research in accordance with the conceptual model. The results of Confirmatory Factor Analysis confirm the concepts and categories detected in the format of the proposed research template. Furthermore, Goodness-of-Fit Indexes demonstrate that the data and the structure of the research’s designed template have a good fit and are approved.
    Keywords: Pop-up Store, Fast-moving Consumer Goods, Retail Industry, Mixed Research
  • Shahrzad Houshmandynia, Karim Hamdi *, Serajedin Mohebi, Afsaneh Zamanimoghadam Pages 27-49
    Introduction

    The aim of this study was to provide effective components for the renewable energy business model (by predicting the status of renewable energy in Iran and the world by 2030).

    Methods

    Quantitative research method and number of samples were selected using Cochran's formula 337 people. The research tool was a researcher-made questionnaire. The collected data were analyzed by descriptive and inferential methods using SPSS 16 and Smart PLS software.

    Results

    The results showed that fourteen components are involved in explaining the model of providing effective components for the renewable energy business model (by predicting the status of renewable energy in Iran and the world by 2030), which are: key partners, key activities , Revenue stream, key physical resources, key intellectual resources, key human resources, value-brand, value-moving at the edge of science and technology, value-price, value-on-time delivery and easy access, customer relations, Customer segment, distribution channels, and finally costs and structure.

    Conclusion

    Among the strategies and strategies for the development of renewable energy in the country were: the use of educational tools within the framework of the law, identification and training of developed renewable energy technologies in the country (development and promotion of renewable energy, enrichment and development of technology The use of renewable energy is sustainable, which achieves the desired goals (increasing knowledge and science related to capacity building, training of production sectors).

    Keywords: Business Model, Renewable energy, Technology Market
  • Mohammad Vasheghani Farahani, Manochehr Niknam *, Nader Qaribnavaz, Hormoz Mehrani Pages 51-66
    Purpose

    The main purpose of this study was to design a strategic branding model for research services in the oil, gas and petrochemical industries in Iran.

    Methodology

    According to the research process, this study is fundamental in terms of orientation, qualitative in terms of research, field and library in terms of research purpose, and more in terms of exploration and understanding of concepts. The grounded theory method aims to extract concepts and patterns from the background data that was done using documents, interviews and observations. It was a snowball sampling method with up to 15 experts. Theoretical saturation was interviewed. To collect data, two sections of documentary studies and semi-structured interviews were used. The data collection process was done by visual and audio interviews and then the text of the interviews was transcribed on paper and analyzed. In this research, to assess the validity of the interview, the opinions of the supervisor, marketing experts and the opinions of two professors in the field of management and marketing have been used.

    Findings

    The results of the analysis of the interviews showed that the major categories of marketing information system were physical environment, product / service deliverables, marketing intelligence, organizational technology, personnel and manpower. , Gas and petrochemical, based on the systematic approach of Strauss and Corbin (1998) the sum of the categories extracted from raw data, in the form of causal conditions (structural stability of the company and marketing intelligence), strategy (marketing information system), context (Physical environment), intervening conditions (manager quality, quality of colleagues, organizational factors) and consequences (branding of research services of oil, gas and petrochemical industries) were categorized.

    Keywords: Brand, branding, Research, Oil, gas, petrochemical industries
  • Abdolreza Borhaninejad, Fataneh ALIZADEHMESHGANI *, Mousa Rezvani Chaman Zamin, Kamaladdin Rahmani Pages 67-82

    The purpose of this study is Designing and explaining the behavioral finance model on entrepreneurial E-Marketing. In terms of data collection, this research is in the category of descriptive research in terms of developmental-applied purpose, descriptive-survey type, and cross-sectional in terms of time. The statistical population of this research is the users of social networks (Instagram, WhatsApp, Telegram) based on the unlimited Cochran formula and equal distribution among each community, 163 samples for each community and a total of 489 people have been determined as the research sampling method. The data collection tool was Fick et al.'s questionnaire and Jennifer Aker's questionnaire in order to check the reliability and validity of the research. Data analysis was done through structural equations SEM. The reliability of variable questionnaires was at the optimal level (above 80%). The research results have shown that the model has a good fit. The financial behavioral variable has an effect on entrepreneurial e-marketing and purchase intention, also the dimensions of entrepreneurial marketing, namely celebrity credibility, value creation, personality differentiation, focus on innovation, opportunism and risk management, have an effect on e-marketing and purchase intention. The effect of E-marketing on purchasing intention has also been confirmed based on statistical information and surveys. The above results show that in social networks, paying more and more attention to entrepreneurial marketing and electronic marketing has a direct effect on increasing the desire to purchase.

    Keywords: Entrepreneurial Marketing, E-Marketing, Brand Personality Differentiation, Purchasing Intention
  • Ebrahim Ghaed *, Habib Shirafkan Lamso, Alireza Hadadian Pages 83-99

    The aim of this study was to investigate the effect of marketing efforts on social media on customer equity through objective equity, communication equity and brand equity among customers of luxury brands in Mashhad clothing market. This research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of nature and method. The statistical population is all customers of luxury brands of Mashhad clothing market equal to 530 people who were selected with Cochran's formula equal to 384 samples and by simple random sampling. The data collection tool was a questionnaire whose content validity was assessed using professors' opinions and its construct validity was assessed using confirmatory factor analysis. Cronbach's alpha coefficient greater than 70% for different constructs of the questionnaire confirmed its stability. Structural equation modeling and hierarchical regression were used to test the hypotheses. The results showed that social media marketing activities both directly and indirectly, i.e. through objective equity, communication equity and brand equity, affect customers' equity. Also, the effect of objective equity, communication equity and brand equity on customer equity was also confirmed.

    Keywords: Customer equity, objective equity, communication equity, Brand Equity, social media marketing activity
  • Dariush Tahmasebi Aghbelaghi *, Maisam Faraji, Amir Cheraghi Pages 101-115
    Introduction

    Today, one of the effective factors for sustainable economic growth and development is efficient investment that can create value for shareholders. The purpose of this research is to investigate the relationship between social responsibility and investment efficiency.

    Methods

    To test the research hypotheses, a multiple linear regression model based on panel data has been used.

    Results

    The results of a survey of 140 companies listed on the Tehran Stock Exchange during the period 2013 to 2021 indicate that there is a negative and significant relationship between disclosure of corporate social responsibility information and investment efficiency, and in the years when disclosure of corporate social responsibility information is more The level of investment efficiency has been lower.

    Conclusion

    The results showed that there is a positive and significant relationship between aggressive strategy and over-investment and in the years that the company has chosen an offensive strategy, there has been more investment in the company. There is also a positive and significant relationship between defensive strategy and low investment, and in the years that the company has chosen a defensive strategy, there has been less investment in the company. The results also showed that corporate social responsibility has a negative and significant effect on the relationship between aggressive strategy and over-investment and in years when the disclosure of corporate social responsibility information has been more, the impact of aggressive strategy on over-investment is weak. In addition, corporate social responsibility has a positive and significant effect on the relationship between defensive strategy and over-investment, and in years when the disclosure of corporate social responsibility information has been more, the effect of defensive strategy on over-investment is strengthened.

    Keywords: Corporate social responsibility, Investment Efficiency, Business Strategy
  • Nazanin Abbasi, Maryam Darvishi * Pages 117-136

    The emergence of car import market in Arvand Free Zone in Khuzestan province, has covered a significant share of car purchases in this vast province. The present study was conducted using artificial network algorithm of self-organizing maps model aiming at segmentation and profiling of customers of Arvand license plate registered vehicles. In order to identify the profile of customers and adopt an appropriate marketing strategy, the statistical population of this study was formed over 70,000 owners of Arvand license plate registered vehicles across the Khuzestan province. Using Morgan table, 384 people were selected as a sample by random sampling method, and a questionnaire was utilized to collect information. Research in the group was carried out with a quantitative method that was applied in terms of purpose, exploratory-survey in terms of nature, and also cross-sectional time wise. Data analysis was performed by self-organizing neural network analysis (SOM). Simultaneously, the demographic, psychological, and behavioral characteristics have also been considered to categorize customers. Based on the results, 3 sections including indifferent, conservative and loyal customers were identified and named. The validity and reliability of the study were also statistically confirmed. The results of this study show that demographic, psychological and behavioral variables have a decisive and special role in customer segmentation of Arvand license plate registered vehicles.

    Keywords: segmentation, self-organized neural network, customer profile, Arvand free zone